Összerakták a világ legértékesebb hibrid biztosítási sztárjait

Összerakták a világ legértékesebb hibrid biztosítási sztárjait

A világ legdrágább sztártestrészeiből elkészítették a legértékesebb képzeletbeli férfi és női sztárkimérák képét. A kimérák azaz a hibrid lények alapjául az egyes testrészekre kötött legmagasabb biztosítási összegek szolgáltak. De vajon valóban kifejezhető pénzben egy-egy testrész?

Aki nem adja fel

Aki nem adja fel

Gyuri 2010 októberében egy bakteriális agyhártyagyulladás következtében elvesztette a kezei, a lábai és az orra egy részét. Másfél évvel az eset után visszament az egyetemre. Szakirányt váltott: robotikával és irányításelmélettel kezdett foglalkozni. Jelenleg az USA-ban a Johns Hopkins egyetem kutatójaként robotizált művégtagok irányításelméletének fejlesztésével foglalkozik. 2016 óta boldog házasságban él feleségével, Dórival.

100%-os támogatás

100%-os támogatás

2017 januárjától a meningococcus C típus elleni oltóanyag két éves életkor alatt 100%-os támogatást kapott. Így az oltóanyag a gyermek orvosa által kiállított vény ellenében, a gyógyszertárakban 300 Ft-os díj ellenében kiváltható.

Agyhártyagyulladásban halt meg egy bölcsődés

Agyhártyagyulladásban halt meg egy bölcsődés

Agyhártyagyulladásban halt meg egy budapesti bölcsődés karácsony napján. Az intézmény levélben értesítette a szülőket és az Országos Epidemiológiai Központot a cseppfertőzéssel terjedő betegség megjelenéséről.

Egy hihetetlen történet

Egy hihetetlen történet

Gyuri mindkét kezét elvitte az agyhártyagyulladás, most a Johns Hopkins egyetemen fejleszt robotizált művégtagokat.

Mindent az agyhártyagyulladásról

Mindent az agyhártyagyulladásról

A meningococcus nevű baktérium okozta súlyos, rendkívül gyors lefolyású megbetegedés Magyarországon ritkán, évente átlagosan 40-50 esetben fordul elő. A betegség leggyakrabban a csecsemőket támadja meg (az esetek mintegy kétharmadában), de a kamaszok és a fiatal felnőttek is a fokozottan veszélyeztetettek közé tartoznak.